teisipäev, 7. oktoober 2008

Jah, ta on tõesti siin! Han er kommet til å bli...

Alates 14.oktoobrist ETV2 ekraanil kell 19.05 näeb neljal õhtul nädalas väikese päästekaater Eliase seiklusi!
Elias on norra lastele tuntud juba mitu aastat ja ta on sedavõrd populaarne, et multifilmi episoodidele on tehtud järg ja eelmisel aastal linastus täispikk multifilm.
See on kõige ehtsam Norra eluolu kujutamine Norra joonisfilmis, arvan ma. Suurepärane animatsioon, graafika ja heliefektid annavad edasi tõetruu pildi sellest, kuidas võib eluke veereda väikeses kalurikülas varjulises fjordisopis. Küla nimetus Lunvik tähendabki tõlkes õdusat vaikset merelahte.
Ja need tegelased! Väga mõnusate karakteritega ja igaüks oma kiiksuga. Aga halb pole mitte keegi neist, kalatraaler Traalegi on vaid natuke turtsune ja isekas, mis on omamoodi armas! Elias ise on noor ja uljas päästekaater, täis innustust ja töötahet. Ja tal on ka väga hea läbirääkimisoskus - see selgub üsna pea...

Kevadel ilmus Eliase raamatute sarjast esimene raamat - "Elias - väike päästekaater". Juba on töös sarja teine raamat - "Elias ja Kuningalaev", mis loodetavasti jõuab lapsi rõõmustama jõuludeks.

Head vaatamist ja mõnusat lugemist!
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Den norske Elias kommer på den estiske TV, nærmere bestemt f.o.m.14.okt på ETV2! Det tok sin tid men endelig har vi fått han hit. Og han snakker til og med estisk!
Elias finnes allerede i bokform - våren kom det ut den förste boka oma han, og til jul utgis den andre boka!
Er det ikke flott!
Nå er det berre å få leketöy over hit:))))
:::::::::::::::::::::::::::::::::::


1 kommentaar:

madli ütles ...

Piia - kuidas oleks Lotte Norrasse vastuviimisega?????

Ei te, kas keegi sellega tegeleb? : )