kolmapäev, 23. aprill 2008

Fjordid, mäed, kosed - kas tunned kutset?

Proovi enda silme ette maalida järgmine pilt:
Mõnuled soojas basseinis ja naudid Margaritat.
Ah, et ei midagi erilist?!
Nüüd kujuta ette, et see bassein asub rohelise fjordi kaldal, ümbritsetuna murukatustega majakestest. Basseinist avaneb Sulle vaade fjordile, taamal Norra mäed. Sinu nägemisulatusse liugleb tasa suur valge kruiisilaev. Talle sekundeerib vastaskaldalt liginev pisike kalapüügilaev. Kostub vali ja uhke laevasireen, kalapaat vastab oma törtsuga.... Ja loojuv päike lisab värvispektrisse oranzikat valgust.... Ah jaa, Margarita on loksunud üle viltuvajunud klaasi serva....
Kõik see on reaalsus!
Ja mina kavatsen seda täiel rinnal nautida - juunikuu viimastel päevadel, Lääne-Norras! Mis veelgi vahvam, minuga tuleb kaasa terve bussitäis rõõmsameelseid turiste ja "noorgiid" - minu 5-aastane tütar:)

Lummav vaade soojast avabasseinist on vaid üks pärlitest, mida Norramaa suudab oma külalistele pakkuda. Iga ruutmeeter, iga avanev vaade järjekordse teekäänaku taga - kõik need on vaatamisväärsused omaette!
Loe Tiina kirjutatud reisikirja meie 2 suve tagusest Norramaa reisist! Väga lahe ja tabav kirjeldus! Ja tõesti, sellist padusadu nagu me sel reisil Bergenis saime, pole ma ei enne ega pärast kogenud. Klõpsi siia ja loe, mis meil sel reisil veel juhtus!

Kommentaare ei ole: